Csak nem a sajátunkat.

Keresztfiunknak (és az Ő nővérének) építettünk papírdobozból várat. De akkorát, hogy még én is simán beférek. Igyekeztünk biztonságosra kialakítani, leragasztva az éleket ragasztószalaggal, a sasszegek szúrós végét pedig leokoplaszttal. Vannak ablakok, rések, lenyíló kapu az egyik felén. Lehet benne kúszni-mászni, játékot behordani-kihordani, kuckózni, és elbújni. Elég pöpec lett. Ma reggel pl úgy elbújtam benne amíg Era fogat mosott, hogy először nem is talált a lakásban. :) Rámászni azért nem lehet, de elég strapabíróra sikeült azt hiszem.

Azért a lakással is történt előrelépés(?). Hétfőn hívott az ügyvéd, hogy (két héttel azután, hogy mi aláírtuk) már mehetünk is az önkormányzat által is aláírt szerződésért. Naívan feltettem a kérdést, hogy meg tudná-e mondani mikor is adták postára a szerződést (merthogy el kell küldeni az elővásárlási jogot megvizsgáló Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek). Erre az volt a válasz, hogy még nem, majd most fogják. Elkerekedett szemekkel kérdeztem vissza, hogy Míííícsoda? Még nem küldték el? Csak hogy mindenki képben legyen ez azért fontos, mert a Vagyonkezelő kézhezvételétől számítódik a 35 napos határidő, amit az ügyvéd szerint ki is vár a szervezet.

Na ezen febuzdulva felhívtam másnap a vagyonkezelőt, egy életem, egy halálom, nincs vesztenivalóm, megpróbálok kis empátiát kicsikarni, hátha kicsit előbb elintézik az ügyünket (remélem nem úgy, hogy élnek az elővásárlás jogával). És láss csodát! Mindenki nagyon kedves volt, a konkrét ügyintéző is korrekten, kedvesen válaszlt a kérdéseimre, és megengedte, hogy január 8-án újra érdeklődjek. Az ügyvéd meg azt mondta semmi értelme. Úgy érzem volt értelme! És ha én úgy érzem akkor volt is.

"Kicsit" felháborodtunk Erával, mert habár az Önkormányzat megbízott ügyvédje, azért mi fizetjük, és a pénzünkért elvárnánk, hogy, ha elmondjuk neki, hogy sürgős az ügy, mert egy vizes, penészes albérletből szeretnénk kiköltözni akkor az a minimum, hogy megpróbálja siettetni az aláírást.

Viszont itt a Karácsony, Erának szuper ajándéka lesz, és már nagyon várom az első közös szentesténket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kabar.blog.hu/api/trackback/id/tr254971131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

era_ufone 2012.12.19. 11:09:40

Annak ellenére, hogy néhény hete még egész máshogy/máshol terveztük a karácsonyozást, nagyon lelkes vagyok én is. Nem is emlékszem mikor lelkendeztem ennyire korábban.
Saját ünnepi vacsi meg miegymás :D
A lakás téma kiborító, már a korábbi esetek után megfogadtam, hogy nem ringatom magam álomképekeben és semmin nem fogok meglepődni, de azért csak terveztem... amit most megint szétdöngöltek. A kitörő boldogságunka állandóan lelohasztják...
süti beállítások módosítása