peterufo 2013.10.01. 12:06

Régóta

Régóta nem jelentkeztünk friss hírekkel kis fészkünk állapotáról. Ennek több oka is van.

Egyrészt, a nyáron nyaraltunk. Gyakorlatilag minden hétvége be volt táblázva. Azért jó kis nyár volt. Volt vízitúrázás, bringázás, Bloo-val nagy túra Ausztriába, családi nyaralás, Pécs, bogarazás, és a legújabb édes szenvedélyem a via ferrata.

DSC_0011.JPG

Szóval remekül telt a nyár. Ennek következtében viszont sem az anyagi keret, sem a szükséges idő nem állt rendelkezésre. Pedig ha a kettő közül bármelyik lett volna, komolyabban haladtunk volna. Azért nem telt teljesen tétlenül a nyár. A megmaradt keretünkből Tibornak hála elkészült a beépített szekrénnyel egybeépített ággyal egybeépített könyvespolccal egybeépített bringatárolóval egybeépített éjjeliszekrény (tetszőleges sorrendben). Gyönyörű és praktikus. A gázrugók segítségével felhajtható ágyunkat körülöleli a könyvespolc. Mellettünk pedig a szekrény aljában 3 bringa könnyedén, 4 pedig szűkösen elfér. A bringatároló szekrénybe még tuningoltam egy polcot, így néhány alkatrész, alkatrészes doboz is prímán elfér.Van hely a pumpának, a váltás gumiaboncsoknak, stb. A bringák fölött ruhás fiókok, és szekrények, melyek részben az ágyról érhetőek el, részben még arról sem, merthogy plafonig ér a szekrény. Természetesen fölül a kevésbé használatos cuccok vannak, lejebb pedig a mindennapiak. Nagyon szeretjük, bár kissé meg kellett szokni. A bringák igényes tárolása azonban nálunk elég fontos szempont. A nagy szekrénynek hála szinte az összes dobozt megszüntettük.

Még az ágyon van némi alakítani való. Ki kell alakítani azt a szíjazást, ami megakadályozza, hogyha felcsukjuk az ágyat akkor minden lecsússzon róla. Era elkészítette a világ legszebb ágytakaróját egyik felén Bloo-val, a másikon Tepivel. Ha meg lesz a szíazás, akkor ez majd prímán egyben tartja az ágyneműt. Az ágyneműtartó kitámasztó, amit Tibor a héten küldött el, szintén felszerelésre vár.

Időközben azért elkészült a loggiás-szoba tapétázása, festése, parkettázása is (még szintén szegély nélkül.)

A hétvégén Era legnagyobb örömére felszereltük a fajansz sarokpolcokat a fürdőbe. Igen praktikusak, és jól is mutatnak. Szegény kis fúrógépem megdolgozott rendesen a betonnal, pedig príma BLACK & DECKER vídiás fúrószáraim vannak, amiből a 4-est már el is intéztem. Egyrészt szépen elszíneződött, másrészt már el is nyalódott a csúcsa. A csempefúrást egy sima kézifúróval végeztem. Hogy ne törjem el a csempét először finoman megpontoztam a fúrás pontját, majd sima fokozaton átfúrtam a csempét, és a ragasztót, és csak amikor elértem a betont , akkor váltottam ütvefúró funkcióra. 4-es fúrószárral előfírtam, majd a 8-assal már gyerekjáték volt a fúrás.

A nyáron még gyarapodtunk pár szép emlékű bútorral és pár hasznos tárggyal. Drága Manci Nagyi eladta pomázi telkét, amihez ha nem is sok, de pár szép emlék azért kötött. Innen szereztünk 2 kredencet, és egy csomó másnak lim-lomnak tűnő tárgyat. Köztük olyan csemegéket, mint a Dédnagyapám legénykori kosarának megmaradt tetejét, vagy az Era által gyönyörűen felújított kitudja hány éves fonott fotelt. Vannak még edények, poharak evőeszközök, csecse-becsék. Szinte mindent elhoztunk volna ha lehet, és nem azért mert kapzsik voltunk, hanem mert nem volt szívünk otthagyni még egy csorba bögrét sem. A kredencek felújításra szorulnak, és csak az egyiket van helyünk megtartani, de nagyon szépek lesznek, és reméljük a másiknak, amit nem tudunk megtartani, jó helyet találunk, szerető családnál.

Itt tartunk most, és itt van az ősz itt van újra, tehát remélhetőleg ismét haladni fogunk.

3 hét múlva jön a burkoló, hogy megcsinálja a loggiát, reméljük nem fog fagyni, és akkor ott is szépek leszünk. Jövő hónapban lesz pénzünk a bordűrre, azt is felragasztjuk majd. Amihez nem kell pénz az a parketta szegély, amihez viszont fúrni kell. Vagy hiltit bérelünk, vagy (veszünk) vagy fúrószárat veszek, az viszont elég szenvedős, de működik. A konyhabútorunk ajtajait még mindíg várjuk, reméljük a sógor lassan elhozza majd őket, mert ki van fizetve, állítólag készen is vannak. nagyon várjuk őket, mert érkezik velük néhány polc is. Így bekerülhet a mikró a konyhába, és a fürdőbe is felkerül egy fapolc a piperecuccoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kabar.blog.hu/api/trackback/id/tr145544599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Detti Nádorné Sasvári 2013.10.01. 14:37:48

De jó hallani rólatok! Nagyon sokat haladtatok így is, hogy mindig hiányzott az idő vagy a pénz:) Az ágyat és bicikliket rejtő szekrényre kíváncsi vagyok, vagy tegyetek fel képet, vagy meghivatom magunkat legközelebb:)

Nagyon örülök, hogy be tudtatok ugrani hozzánk is augusztusban! (Erának üzenem: Vivi napi szinten bábozik Vukkal, a cicával, a kuytussal és a csibékkel.)

era_ufone 2013.10.01. 15:42:23

:) De örülök neki!!!!
Mikor lesz az a legközelebb? ;)

peterufo 2013.10.01. 16:11:10

@Detti Nádorné Sasvári: Ez esetben véletlenül sem teszünk fel képet, és ezt nyugodtan veheted feyegetésnek :P

Detti Nádorné Sasvári 2013.10.01. 18:50:59

@era_ufone: elvileg jövő hétvégén megyünk Pestre, tehát okt. 12-13, ha jól számoltam. Ráértek valamikor?
süti beállítások módosítása