peterufo 2013.03.20. 12:56

Otthon

blogba_1363780493.JPG_389x1556

Ahol otthon vagy, ott vagy otthon. (Wass Albert) Noss, mi itthon vagyunk otthon.

A hosszú hétvégét megtoldottuk még pár nappal, és elkalandoztunk Európa nyugati végeibe. Mivel ennek a blognak nem célja utazásaink bemutatása, így csak egy szösszenetet mutatnék be belőle, ami viszont szervesen kapcsolódik a lakásunkhoz.

Brüsszelben aludtunk egy éjszakát, és volt jó fél napunk felfedezni, mielőtt tovább indultunk volna a Csalagúton Londonba. Mindkét városhoz kevésbé ismert, rejtett látványosságokat kerestem (ezeket mi jobban kedveljük). Brüsszelben az ilyen látványosság a minden napos bolhapiac (Flohmarkt) a Place du Jeu de Balle téren (tudom, hogy kétszer van, hogy tér, de nem tudom szebben belefogalmazni a mondatba). Ide már majdnem konkrétan úgy mentünk, hogy kilincset veszünk a két belső ajtónkra. A piac mozgalmas, de nem zsúfolt volt, rengeteg mindennel, kacattl, régiséggel, lemezzel, ruhával, mindennel. Nagyon későn kelő népek ezek arrafelé, mert 9-kor egy rendes magyar bolhapiacon már van aki összefele pakol, itt a rezes csak akkor kezdte rendezgetni a ládáit. Találtunk végül két szett rézkilincset, különböző takarólapokkal a rusztikusság jegyében. Alkudni nem tudtunk, de amennyiér megvettük annyiér lehetett volna venni itthon is két szett kilincset, és ezek legalább mesés régi darabok, történetük van és emlékek. Később kiderült, hogy sok brüsszeli ház bejárati kapuján is megtalálható az egyik kilincsünk.

Hazafelé a kilincsek miatt kétszer pakoltatták ki velünk a táskánkat.

Este amikor hazaértünk rögtön fel is próbáltuk legújabb szerzeményeinket az ajtókra. :) Mitagadás, csodálatosan mutatnak. Legalábbis szerintünk. Még azért lesz velük munka, de fülig ér a szánk.

A kulcstartóm pedig Londonból emlék. Kilburn-i szállásadóinktól :) kaptam ajándékba. IMÁDOM!

Hazaérve kellemes meglepetésként fogadott a postaládánkban a második levél ami a fenti idézetet is tartalmazta. Nagyon-nagyon örültünk neki, így boldogan, de nagyon fáradtan feküdtünk ágyba. (Még jó, hogy a pályázónak megelőlegeztük a bizalmat, így nem marad nyeremény nélkül ;-) )

A bejegyzés trackback címe:

https://kabar.blog.hu/api/trackback/id/tr665150032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Detti Nádorné Sasvári 2013.03.20. 14:15:29

kalandos kilincsek! Ezek után senki ne szóljon egy szót sem, ha nem kap meg valamit az első boltban: ti átutaztátok Európát a kilincsekért:)
Már nagyon várom, hogy ellátogassunk hozzátok - hetek óta őrizgetem a lakáslátogatásra szánt apró ajándékocskát:)

Detti Nádorné Sasvári 2013.03.25. 20:22:17

köszönjük szépen, megérkezett a nyereményünk:)

peterufo 2013.03.26. 13:05:46

Dejó, nagyon örülünk :)
süti beállítások módosítása