peterufo 2013.02.05. 09:42

Az első napok

Az első napok a kempinghanglat romantikájában telnek. Matracunk egy dobozhegység mellett terül el, a túloldalon multifunkciós hi-fi és konyhapulttal. A dobozhegységet keskeny ösvény övezi, ahol a bátor kalandor próbára teheti magát, és kereshet zoknit, könyvet, biciklis gatyát, vagy épp, amire szüksége van. Vigyázni kell, mert a hegység kiszámíthatatlan, és ami még tegnap teljes bizonyossággal abban a porszívós dobozban volt az már vagy dobozostól tűnt el, vagy másik dobozba vándorolt. Ugyanakkor előfordul olyan is, hogy miközben a kalandor például a borotvát keresi, rátalál olyan dolgokra amiknek a fellelséről már rég lemondott. Ilyen volt például a tusfürdő esete is, amit Istennek sem találtunk, aztán egyszer csak mennybéli fénysugártól övezve kiemelkedett az egyik dobozból, mint aféle szent jutalom a kitartó kutatónak.

A dobozhegység tövében mélyen és jól alszunk, mert szélvédett helyet találtunk, és a fekhely is nagyon kényelmes. A térség száraz és megfelelő hőmérsékletű.

Odakint zordabbak a viszonyok. Pontosabban voltak tegnapig. Tenap ugyanis megkűzdöttem az egyfejű, szabad, fekete szellőzősárkánnyal. (A szellőzősárkány - Spiraculo Draco: panellakásokban élő aluminíum hideg levegőt okádó nagytestű ősgyíkféle, mely a reggel papucsban WC-re sonfordáló emberekre fújja a kinti hideg levegőt, és az igy keltett borzongás energiájával táplálkozik) Noss, a szellőzősárkánynak be lett ragasztva a szája, de persze csak úgy, hogy levegőt kapjon - nem kívánom halálát - amíg megfelelő ketrecet nem kap, és megszelidül.

A talaj az Előszoba-völgyben és a Közlekedő szurdokban gyönyörű és praktikus, de a szurdok falai még szürkén és hidegen tekintenek az arra járókra. A Konyha-medence jelenleg kimarad a látogatásokból, bár ott már a falakon is látszik némi munka. Jelenleg a legkevésbé látogatott tájegység, de ez nem marad így sokáig, ugyanis a vidék lakói itt jelentős tereprendezéseket terveznek a közeljövőben. A Fajanszvízesés szurdokvögyébe és a Fürdő-fennsíkra egyelőre szabad a bejárás, és jó is de bemetérni, hiszen csupán az égbolt igényel némi kezelést. Jelenleg a Fürdő-fennsík a legkedveltebb helyszín széles e vidéken. A forrásból melegvíz csordogál alá, anagy tóba igazán élvezetes elmerülni. Itt, a tereprendezés mámorítóan megközelíti az előzetes terveket, és így igazán exkluzív hellyé vált. Még úgy is, hogy bekerült a Kis Mosórobot, aki meg is kapta tegnap beavató feladatát, ma pedig már élesben, önállóan tisztítja a frissen betelepült pionirok szennyesét.

Vasárnap Mosórobottal együtt érkezett és lett befogadva a telepesek által Naaaagy Ezüst Hűtő, indiánvezér. Egyelőre pihen, mert sokat feküdt az úton, és neki ilyenkor helyre kell rázódnia, mielőtt megkezdi szolgálatát egyelőre a Közlekedő-szurdok és Előszoba-völgy határán, később pedig irányítása alá kerül a Konyha-medence, ha már a végéhez közeledik a kialakítása.

A Kisszoba-síkság jelenleg poros és többé-kevésbé elhagyatott. Szürke sziklafalak meredeznek körbe-körbe és várhatóan itt történik meg utoljára a tereprendezés. Jelenleg raktárként üzemel, és a fele részen tegnap rendet is raktunk. Era - szintén tegnap - mezőgazdasági munkákat végzett, és így a Loggia peremvidéken rend és buja növényzet ütötte fel a fejét.

A héten a Konyha-medence van soron, hogy mélyen tisztelt Naaaagy Ezüst vezér elfoglalja az őt megillető trónust benne és uralkodjon e terület fölött.

Felderítőink jelentették, hogy hamarosan képeket is közölnek az eddig már belakott, és többé-kevésbé egyelőre elhagyatott helyekről. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kabar.blog.hu/api/trackback/id/tr425063527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

era_ufone 2013.02.05. 10:24:06

A fenti tudósítást kiegészíteném,azzal, hogy a Loggia peremvidék területén uralkodó sarkvidéki időjárás kedvez annak, hogy a telepesek Naaagy Ezüstvezér munkába állásáig hűtsék táplálékukat.
Továbbá az elburjánzott növényzetet megvizsgálva megállapítottuk, hogy egytől-egyig invazív fajok (a telepesek hurcolták magukkal). Felfedeztünk két fafajt egy vélhetően Ausztriában őshonos fenyőt (Lalilla) és egy nagy reményeket keltő vadgesztene csemetét (Gesztibubi. Úgy tűnik a növényeket nem viselte meg a betelepítés és jól érzik magukat.
süti beállítások módosítása